Кількість
|
Вартість
|
||
|
Зернова кава
Зернова кава вважається по праву найкращою у світі. Посудіть самі: кава в зернах смачніша за розчинну, має куди більш багатий аромат і купу відтінків смаку, тоді як розчинний продукт має смак «кави». На цій сторінці ваш улюблений постачальник кави Gemini зібрав свої пропозиції зернової кави. Нижче ми розглянемо, як правильно вибирати каву в зернах Gemini.
Види кави у зернах
Щоб купити каву в зернах Київ, перш за все, варто визначитися з метою купівлі кави в зернах:
- Для себе;
- Для ведення бізнесу;
- Для колег в офісі;
- На подарунок.
Арабіка, робуста і їх купажі
Кава зернова принципово відрізняється між собою, залежно від того, який ботанічний вид мається на увазі: арабіка, робуста чи інші (такі як ліберика, еуженіоїдіс чи інші, рідко доступні на ринку). Так як арабіка з робустою займають до 98% обсягу світового ринку кави в зернах, про них й поговоримо.
- Якщо ви вибираєте каву в зернах для себе, то, напевно, хочете балувати себе гарним смаком високої якості, підкресленим дбайливим вирощуванням, підходящою ферментацією, правильною упаковкою і оптимальним обсмажуванням кави в зернах. У такому випадку зверніть увагу на арабіку, що славиться різними смаковими профілями і займає переважний відсоток світового ринку.
- Робуста має більш виражений, ніж арабіка, запах, інтенсивний смак і до 2 разів більш високий вміст кофеїну. Але її смак характеризується плоскістю, в якій експерти не знаходять багатогранності, глибини і складності — якостей, властивих лише арабіці і лібериці. Тому робуста вважається більш «технічним» видом кави в зернах, яка використовується для купажів, щоб надати напою більшої виразності смаку і аромату, і часто для приготування розчинного кавового продукту. А також щоб здешевити такий продукт, зробивши його доступним для мас-маркету. Якщо ви ведете бізнес, ґрунтуючись на низьких клієнтських запитах щодо якості і задля мінімізації роздрібної ціни для споживача, ви можете купити чисту робусту чи купажі кави в зернах з високим вмістом робусти (від 30% до 90%). Однак якщо ви тримаєте заклад середнього чи високого класу, і ваша клієнтура складається з людей, які дійсно вміють відрізняти смак арабіки від смаку робусти, тоді в закупівлях орієнтуйтеся на арабіку, переважно гарного походження і якості.
- Вибираючи каву в зернах для щоденного споживання в офісі, сміливо орієнтуйтесь на продукт середньої якості, з оптимальним для вас співвідношенням до ціни. По-перше, тому що у всіх смаки в зерновій каві різні, і всім одразу не догодиш ніколи. По-друге, тому що в офісі часто немає в наявності часу на балачки щодо переваг офісної зернової кави, адже її найчастіше п’ють для соціалізації, під час перерв і під сигарету. Таке казуальне споживання передбачає казуальну якість. Однак, якщо у вас є можливість купувати зерно в асортименті різної якості, в рамках людинолюбної корпоративної політики, ми рекомендуємо вам купувати різне зерно, від дешевого до дорогого, щоб порадувати колег. Це може бути як чиста кава в зернах, так і купажі з низьким вмістом робусти.
- Нарешті, на подарунок рекомендується вибирати те, що ви не купили б собі через дорожнечу. Так подарунки загалом і працюють: ви даруєте щось рівнем краще, ніж купили б собі. Тому зверніть увагу на пропозиції кави в зернах преміального сегменту, даруючи дійсно якісний презент. Найчастіше це 100% арабіка походженням з конкретної ферми з однієї з країн Південної/Центральної Америки чи Африки.
Різниця у смаку і властивостях
Кожна країна, яка вирощує цей продукт, відрізняється тим, який смак, аромат і інші характеристики у її кави. Ми постійно пишемо про це в нашому блозі, розповідаючи про ці нюанси, розглядаючи 70+ країн, які сьогодні виробляють каву в зернах. Якщо концептуально, то зернова кава, а конкретно арабіка, яка зростає у різних регіонах планети, відрізняється наступним чином:
- Країни Східної Африки і Аравійського півострова роблять зернову каву з яскравою, виразною кислинкою, в якій підкреслені ноти цитрусових, чаю, чорних ягід. Аромат складний і насичений, з квітковими, винними чи трав’яними нотами.
- Центральна і Південна Америка виробляють збалансовану і м’яку зернову каву, з середньою чи приглушеною кислотністю і середньою солодкістю. У смаку часто домінують ноти горіхів, фруктів, карамелі і шоколаду. Аромат солодкий, сиропний, фруктовий, з какао.
- О-ви Тихого океану і Південно-східної Азії роблять низькокислотну насичену зернову каву із землистістю, пряною кислотністю і вираженим темним шоколадом. Смак щільний, важкий, з відтінками спецій, дерева, трави, тютюну.
- Африканські країни на південь від Сахари роблять землисто-деревну зернову каву зі смаком горіхів, шоколаду, низькою кислотністю і середньо-високою солодкістю. У ній мало виражений фруктовий відтінок.
- Країни Індійського океану і Південної Азії випускають на ринок м’яку і пряну, низькокислотну повнотілу зернову каву з вершковим ароматом. У ній немає нот фруктів і квітів, проте є ноти спецій: кардамону, гвоздики, перцю тощо.
- Кариби роблять зернову каву з чистим смаком, середньою щільністю і дуже делікатною кислотністю.
Різновиди обсмажування кави
Загалом існує більше 10 варіантів обсмажування, які об’єднані у 3 великі групи, що ми розглядаємо нижче.
Легке, середнє і темне обсмажування
- Легке обсмажування підкреслює фруктові, квіткові і «хрусткі» ноти, підходячи під зернову каву, в якій немає домінуючої тяжкості, землистості і спецій в ароматі. Ідеально для холодного заварювання, аеропресу і фільтру.
- Середнє обсмажування буде універсальним, підходячи під більшість варіантів кавових зерен на планеті і багато методів заварювання, наприклад, гейзерну кавоварку, турку, френч-прес, чашку, капсульну кавомашину, Американ-прес і крапельне заварювання.
- Темне обсмажування готове замаскувати будь-які недоліки смаку, роблячи будь-яку зернову каву придатну до вживання при заварюванні в еспресо-машині. Зазвичай для еспресо не беруть високоякісне зерно, і сюди може підійти як арабіка, так і робуста і їх суміші. Часто еспресо є основою для напоїв на молоці, цукрі, сиропах і спеціях.
Як ступінь обсмажування впливає на смак
Легке обсмажування варто вибирати для високоякісної арабіки і ліберики, щоб насолодитися субтильними відтінками їх смаку і аромату, у тому числі, елітних сортів спешелті кави. Темне обсмажування підійде для мас-маркету, в основному, для бізнесів, які змішують своє зерно в загальний пул, основуючись на низькій ціні і швидкості приготування напоїв, а не на якості чи відстежуваності. Середнє обсмажування універсально підходить для продукту різних походжень і типів, і ним користуються в переважній більшості випадків.
Як вибрати Gemini каву в зернах
Зернова кава від нашої компанії, що працює на ринку з 1996 року, — це найкраще рішення з великої кількості причин. Про них нижче.
Купити каву в зернах: основні критерії вибору
Ви можете підібрати зернову каву як для себе і свого офісу, так і для продажу, працюючи професійно у сфері КаБаРе. Ми забезпечуємо чисту арабіку, чисту робусту і їх суміші, даючи вибір кожному типу споживачів.
Смакові ноти і тип зерен
На сайті можна вибрати зернову каву, залежно від домінантних нот зерна, і експериментувати з вибором у майбутньому, щоб насолодитися нашим багатим асортиментом.
Купити зернову каву: переваги кави в зернах
Зернову каву п’є приблизно половина населення земної кулі (решта зробили вибір на користь розчинного напою). Кава в зернах — це десятки рецептів, тисячі відтінків смаку і багаті можливості використання методів заварювання, щоб підібрати те, що підходить найкраще особисто вам.
Аромат і свіжість
Ніщо не зрівняється з бадьорим ароматом свіжозвареної кави в зернах! З цим не сперечатимуться навіть ті, хто п’є розчинний продукт, який пахне «кавою», а не яскравими фарбами життя, що приймає в себе нову енергію дня з чашки ароматного напою!
Варіативність способів приготування
Ви можете пробувати різні методи приготування, допоки не виберете ваш улюблений: чашка, турка, гейзер, кемекс, крапельна кавоварка, аеропрес, капсульна машина, ріжкова кавомашина, автоматична машина, френч-прес, Американ-прес, V-60 і інші.
Регіони вирощування і їх вплив на смак
Любов до кави починається з регіону вирощування і методу обробки — і тільки потім до них додається ступінь обсмажування і метод заварювання. Кліматичні умови на фермі, що вирощує зернову каву на деревах і кущах, а також яким із десятків існуючих варіацій зернова кава ферментується і очищується — основні фактори, що формують смак зеленого зерна. Це гігантська область знань з тисячами перемінних, тому розповідь про них просто не поміститься на одній сторінці сайту! Найкраще читайте про все це у нашому захоплюючому блозі!
Як правильно вибрати каву у зернах?
То ж як же правильно вибрати зернову каву? Виходьте зі своїх переваг. Для себе і дорогих вам людей вибирайте те, що краще за якістю (це майже завжди арабіка). На подарунок комусь важливому — вибирайте ексклюзивні спешелті варіанти, щоб подарунок не лише здавався, але й був дорогим. А для бізнесу підберіть щось за співвідношенням ціна/якість, що вас влаштує.
Чому варто купити каву в зернах у Gemini
Наша компанія є постачальником цього ароматного продукту на всі українські ринкові сегменти: для бізнесу, домашнього споживання і в офіси. Тому наш асортимент включає те, що найчастіше шукають наші покупці.
Ціна кави в зернах і як замовити каву в зернах онлайн
Ми з кінця 20-ого століття тримаємо ціни нижче ринку, не тільки на нашу зернову каву, але й на всі інші продукти, що продаються нами. Ми ніколи не ставимо високу націнку і завжди дивимося, як можна оптимізувати наші робочі процеси, щоб здешевити все, що тільки можна, щоб ви, наші дорогі клієнти, залишалися з нами через якість і через ціну. А як замовити, ми зараз розглянемо.
Замовляйте каву у зернах за пару хвилин
Замовлення кави в зернах на нашому сайті просте і зрозуміле:
- Виберіть товар, що вас цікавить, натисніть на нього і потім на кнопку «Купити».
- Вкажіть потрібну вам кількість і натисніть «Оформити замовлення».
- Якщо ви вже зареєстрований покупець, перевірте актуальність ваших даних і завершіть замовлення. Якщо ви новий замовник, заповніть поля даних, які відкриються вам на сторінці замовлення і підтвердіть його. При оплаті карткою ви будете перенаправлені на сторінку оплати.
- На цьому все! Ваша зернова кава скоро буде в дорозі вам назустріч!
Способи оплати: карткою і післяплатою
Для вашої зручності, ви можете сплатити банківською карткою відразу при замовленні (через WayForPay) чи готівкою/карткою при отриманні замовлення у кур’єра чи на Новій Пошті. Виберіть те, що вам підходить найкраще.
Працюючи з нами, ви працюєте з кращою і найдосвідченішою українською кавовою компанією!